JA ÇFARË THA STOLTENBERG PARA DEPUTETËVE NË KUVENDIN E MAQEDONISË

JA ÇFARË THA STOLTENBERG PARA DEPUTETËVE NË KUVENDIN E MAQEDONISË
Loading...

Sekretari Gjeneral i NATO-së Jens Stoltenberg përpara deputetëve të Kuvendit të Maqedonisë përsëriti qëndrimin se për Maqedoninë ka vend në NATO.
“Ke vend për flamuj të ri përpara selisë në NATO. Vitin e kaluar Mali i Zi u bë anëtare e 29 dhe tani ata janë anëtarë të plotë të Aleancës Veri-Atlantike. Ne dëshirojmë të jeni pjesë e familjes, por ka shumë punë. Këtu para se gjithash mendoj për çështjen e emrit kushtetues me Republikën e Greqisë”, tha Stoltenberg, përcjell SHENJA.
Ai poashtu ka folur edh për miratimin e Ligjit për gjuhët.
“Miratimi i Ligjit për gjuhët ishte hap i rëndësishëm. E vërejmë avancimin në sferën e përgjegjësisë dhe transparencës. Reformat në gjyqësor duhet të vazhdojnë. Shpresojmë të shohim avancim në reformat për zgjedhjet dhe për mediat. Të gjithë kanë përgjegjësi. Jo vetëm të sillen ligje, por edhe të jeni vend i lirë dhe demokratik, ku do të respektohet e drejta. Këtu rol ka edhe opozita. Është mirë të tregoni marrëdhënie të mira me fqinjët. Ju urojmë për ratifikimin e marrëveshjes me Bullgarinë”, tha më tej Stoltenberg.

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar