SHEKERINSKA- STOLTENGBERG: VENDI I MAQEDONISË ËSHTË NË NATO

SHEKERINSKA- STOLTENGBERG: VENDI I MAQEDONISË ËSHTË NË NATO
Loading...

Maqedonia ka treguar se ka kapacitet për të zbatuar reforma në frymën e vlerave të NATO-së, të fokusohet në proceset demokratike, reformat në mbrojtje, të avancoj marrëdhëniet të mira fqinjësore dhe të jetë factor i stabilitetit në rajon. Me zbatim në përpikshmëri të reformave, vendi i Maqedonisë është në NATO. Kështu qëndron në komunikatën e Ministrisë së Mbrojtjes, në lidhje me takimin që ka zhvilluar ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska me Sekretarin Gjeneral të NATO-së, Jens Stoltenberg, transmeton SHENJA.
Në takim ministrja Shekerinska ka theksuar se tek qytetarët e Maqedonisë ka konsensus të plotë se shteti duhet të jetë anëtare e NATO-së.
“Realizimi i qëllimit tonë strategjik, Maqedonia të jetë anëtare e 30 e NATO-së, është e një rëndësi e veçantë, jo vetëm për vendin tonë por edhe stabilitetin në Ballkan. Anëtarësimi në NATO është qëllim e cili i bashkon të gjithë qytetarët dhe rreth të cilit ka konsensus politik. Kemi nevojë për inkurajim dhe përkrahje që të mund të dërgojmë porosinë se ky qëllim është i realizueshëm”, ka thënë Shekerinska. /SHENJA/

Loading...
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Artikuj të ngjashëm

Kliko Like per te vazhduar
Kliko Like për të vazhduar